fredag 20 maj 2016

Grillad makrill – Favoritfisken!

Makrill är en fin fisk att grilla. Den är fet i sig så något extra fett behövs inte. Ett halster är bra för det håller samman fisken även när den är färdiggrillad. Men det går att grilla direkt på gallret om man är försiktig.
– Makrill är min favoritfisk – Har utsökt smak!

Recept – per portion:

1 st Hel Makrill (ca 300 g)
Salt
Vitpeppar
Örtkrydda (ex. dill, oregano eller timjan)


1. Tänd grillen.
2. Rensa fisken, klipp upp buken från huvet till analen och ta ur inälvorna, men låt huvet sitta kvar. Spola rent med vatten.
3. Skär snitt i skinnet så att salt och kryddor lättare tränger in. Salta och krydda invändigt och utvändigt.
4. När grillen har bra glöd läggs fisken på gallret eller i halster för att grillas.
5. Grilla på båda sidor tills fisken är genomgrillad och fått färg.
6. Servera som ensam rätt eller tillsammans med sallad, kokt potatis eller grillade grönsaker. Pressa gärna citron över.

Smaklig spis!

1 kommentar:

  1. Gillar man fisk är absolut ett fiskhalster värt att införskaffa.

    SvaraRadera