måndag 17 oktober 2016

Pressad potatis – Gott med gryta och sås

Pressad potatis är ett gott alternativ till kokt potatis, ris och couscous – Speciellt när det serveras grytor och goda såser!
Recept – per portion:

300 g Potatis
Vatten
1 msk Salt / liter vatten
Ev. finklippt Persilja eller annan örtkrydda


1. Skala, ta bort alla missfärgningar och skölj potatisen. Dela stora potatisar.
2. Täck potatisen precis med vatten. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten och koka upp. Koka eller sjud under lock i ca 20 minuter. Kontrollera att den är mjuk och färdigkokt med potatissticka.
3. Häll av vattnet och spara det eventuellt till sås.
4. Pressa den heta potatisen med potatispress och lägg den luftigt i serveringsskål, samt strö gärna lite klippt persilja eller annan örtkrydda över. Eventuellt behövs ytterligare salt.
5. Servera pressad potatis med grytor eller tillsammans med en god sås. Dock bör dessa inte vara alltför rinniga.

Var så god!

1 kommentar:

  1. En potatispress behövs. Med potatisstöt går det, men resultatet blir klumpigt och inte lika luftigt. - Men man tar vad man har!

    SvaraRadera