lördag 22 oktober 2016

Coupe Stralsund – Glass, grädde och ägglikör

Glass, grädde och ägglikör
Denna glasscoupe är en variation på östtyska "Schwedeneisbecher" – Jag gör den utan äpplemos och kallar den Stralsund – Coupe à la Stralsund – Ein Genuss! 

Recept – per portion: 

70 g Vaniljglass
¾ dl Vispgrädde
3-4 cl Ägglikör
3 g Mörk Choklad


1. Ta ut glassen ur frysens i god tid så att den blir lagom mjuk. Låt den helst tina i kylskåp.
2. Tälj chokladen med kniv till chokladflisor.
3. Vispa grädden ganska hårt.
4. Lägg vispad grädde i en dessertskål eller ett coupeglas. Lägg en stor skopa glass i grädden. Ringla ägglikör över glass och grädde. Strö slutligen chokladflisor över desserten.
5. Servera glasscoupen som dessert eller en ensam njutning.

Bitte!

1 kommentar:

  1. Jag njöt en Schwedeneisbecher första gången på en mjölkbar i Stralsund. Därav namnet på min enklare variation.

    SvaraRadera