lördag 19 mars 2016

Svensk akvavit – Dill, kummin eller fänkål

Svensk akvavit kryddas med dill, kummin eller fänkål, eller en blandning av dessa. Jag tar mest dillfrön i mitt kryddade brännvin. Det går dock att kombinera med andra kryddningar, och med svag beska eller sötma, men brödkryddorna ska alltid dominera en akvavit. Kanske blir det ändå bäst som i mitt recept?!

Recept – 10 snapsar (3cl):

30 cl Svenskt okryddat brännvin (eller vodka) med minst en alkoholhalt på 37,5%
1 tsk Dillfrön
½ tsk Kumminfrön
½ tsk Fänkålsfrön


1. Lägg fröna i en flaska eller glasbehållare och tillsätt brännvinet. Låt stå i tre dygn.
2. Sila bort fröna och häll drycken på flaska.
3. Servera avkyld som snaps eller som medicin för att underlätta matsmältning och motverka gasbildning.

Skål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar