lördag 6 februari 2016

Fastlagsbulle – Semla – Fettisdagsbulle

Gott till kaffet och som efterrätt är en fastlagsbulle, eller vad man nu vill kalla den. Har man färdiga vetebullar och mandelmassa så går det snabbt att laga.

Recept – 4 portioner

4 st Släta vetebullar
100 g Mandelmassa
1½ msk Mjölk
1 dl Vispgrädde
Florsocker


1. Skär av ett lock på varje bulle.
2. Gröp ut inkråmet i bullarna, finfördela och lägg i en bunke.
3. Riv mandelmassan ner i bunken och tillsätt mjölken. Blanda samman till en massa.
4. Fyll bullarna med massan.
5. Vispa grädden och lägg en rejäl klick på varje bulle.
6. Lägg på locket och pudra över florsocker med en tesil.
7. Servera till kaffet eller som dessert.

Varsågod!

Tips:
Gör din egen mandelmassa genom att mala 100 g sötmandel och två bittermandlar. Skålla mandel först och ta av skalen om du vill ha mandelmassan ljus. Blanda mandelmjölet med 100 g florsocker och tillsätt en äggvita. Arbeta samman till en massa – Nu har du mandelmassa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar